2019 - 2020 BİLSEM Öğrenci Bireysel Değerlendirme Uygulaması

2019-2020 BİLSEM öğrenci bireysel değerlendirme iş ve işlemlerinin 29 Mart -25 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
Bu bağlamda BİLSEM öğrenci bireysel değerlendirmeye ait Bakanlığımızın uygulama takvimi ve gerekli hususlar yazımız ekindedir.

BİLSEM ZİHİNSEL YETENEK, RESİM YETENEK VE MÜZİK YETENEK ALANLARI BİREYSEL DEĞERLENDİRMELERDE ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1.BİLSEM Bireysel değerlendirme süreci 29 Mart 2021-25 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

2.Bireysel değerlendirmeler için verilen randevu bilgilerinin yer aldığı giriş belgeleri adayların kayıtlı olduğu örgün eğitim kurumlarınca 22 Mart 2021 tarihinden itibaren '' e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden alınarak öğrenci velilerine imza karşılığında teslim edilecektir. Okul müdürlükleri adaylara uygulama giriş belgelerini vermekle yükümlü olacaktır.

3.Genel zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerden;   Akşehir, Tuzlukçu, Doğanhisar, Yunak ve Çeltik ilçesinde bulunan öğrencilerin bireysel değerlendirmelerinin  Akşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi binasında 29-30 Mart 2021 tarihlerinde, Ereğli, Emirgazi, Halkapınar ve Karapınar ilçesinde bulunan öğrencilerin bireysel değerlendirmelerinin Ereğli Rehberlik ve Araştırma Merkezi binasında 29 Mart 2021- 18 Nisan 2021 tarihleri arasında, diğer ilçelerde bulunan öğrencilerin bireysel değerlendirmelerinin Karatay Bilim ve Sanat Merkezi binasında 29 Mart 2021-25 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

4.Müzik yetenek alanında değerlendirmeye hak kazanan tüm öğrencilerin yapılacak olan bireysel değerlendirmeleri Karatay Bilim ve Sanat Merkezi binasında 5-16 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

5.Resim yetenek alanında yapılacak olan bireysel değerlendirmeler  tüm öğrenciler için Meram ilçesi Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında 17-18 Nisan 2021 tarihlerinde yapılacaktır.

6.Bireysel Değerlendirmeye katılacak öğrencinin yanında sınav giriş belgesi, kimlik belgesi bulunması ayrıca öğrenci ve öğrenciye refakat edecek velinin de HES kodunu ibraz etmesi zorunludur, uygulama salonuna maskesiz öğrenci alınmayacaktır.

7. Ateş, öksürük, burun akıntısı ve solunum güçlüğü şikâyeti olan, COVID-19 olan veya son 14 gün içerisinde COVID-19 vakası ile teması olan öğrenciler/veliler bina girişlerinde görevlilere bilgi verecektir. Söz konusu öğrenci randevu gününde uygulamaya alınmayacak olup durumunu belgelendiren öğrencilerin randevuları il tanılama sınav komisyonu tarafından yeniden randevu tarihi belirlenecek ve gerekli tedbirler alınarak uygulamaya katılması sağlanacaktır.

8.Uygulamaların sağlıklı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla uygulama merkezlerinde, öğrencilerin Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan HES kodu kontrolü ve ateş ölçümü yapılacaktır.

23.03.2021 316

23-03-2021