Bedava Tablet Başvurusu Hakkında Açıklama

Veli, öğretmen ve öğrencilerimize e-posta veya kısa mesajla bedava tablet başvurusu mesajları gelmektedir. Bu web sayfalarında ad, soyad ve telefon numaraları vs. bilgilerini istiyorlar. Bilgi girişinden sonra bir uygulama indirmemizi istiyorlar. İndirilen uygulamalar kişisel bilgilerimizi çalmak amaçlı virüs veya casus yazılımdır.
Konu ile ilgili dikkat edilecek hususlar;
1. MEB tablet başvurusu ile ilgili bir uygulama veya web sitesi yoktur. MEB tablet başvurusu ile ilgili gelen mesajlara itibar edilmemelidir.
2. Gelen mesajlarda bulunan bağlantılara girip herhangi bir uygulama cihaza indirip kurulmamalıdır.
3. Bu mesajlarda istenilen, E-devlet, banka, kredi kartı, e-posta vs. kişisel bilgiler verilmemelidir.
4. Telefon veya tablete dışarıdan uygulama yüklemeye izin ver gibi seçenekler pasif edilmelidir.
5. MEB tarafından dağıtılan tabletlerle ilgili bilgi almak için okul müdürlükleri ile görüşülmelidir.

25.02.2021 252