eGüvenlik Bilgilendirme

eGüvenlik Bilgilendirme

eGüvenlik Bilgilendirme Yapıldı

https://www.gig.org.tr/

Öğrencilerimize, Ailelerine ve Okul Personelimize eGüvenlik, internet güvenliği hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı..

eGüvenlik, internet güvenliği (çevrimiçi güvenlik), İnternet kullanımı ile ilgili özel bilgi ve mülkler için güvenlik risklerine karşı kullanıcının kişisel güvenliğini en üst düzeye çıkarma bilgisi ve genel olarak bilgisayar suçlarından kendini koruma bilgisi. (WİKİPEDİA TANIMI)

Eğitimin teknolojiye ve çevrimiçi araçlara giderek daha fazla bağımlı olduğu bir dünyada, okulların öğrencilerin ve personelin risklerinden uzak dururken internetten en iyi şekilde yararlanabileceği bir çevrimiçi ortam sağlaması esastır.

İnternet çok çeşitli faydalar ve fırsatlar getiriyor, ancak aynı zamanda riskler de sunuyor. Olumlu içeriğin yanı sıra, okulların çocukları ve gençleri korumak için ihtiyaç duyduğu daha zorlu ve sorunlu siteler var. Filtreleme ve izleme, okulların bunu yapmak için uygulayabileceği iki yöntemdir, ancak elbette bu kısmi bir çözümdür: eğitim de çok önemlidir.

Okulumuzda öğrenciler, ebeveynler ve personel için çevrimiçi güvenliğin tüm yönlerini ele almada yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bunun için öğrencilerimize, ailelerine ve personelimize okulumuz rehberlik servisi tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AİLELERİMİZE; İnternetin sadece, iyilik, güzellik, eğlence içermediğini onlara öğretmek; interneti, doğru ve bilinçli kullanmaları noktasında onları eğitmek durumundayız diyerek; İnternet Hakkında Bilgi Sahibi Olmaları, Kurallar Belirlemeleri (özellikle İnternette karşılaştığı ve kafasında şüphe oluşturan her durumu size anlatmaları önemli bir kural olduğu hatırlatıldı.) Zamanı Yönetmeleri ve Alternatifler Sunmaları, Kişisel Bilgilerin Paylaşılmaması Gerektiğini Öğretmeleri, "Mahremiyet" Bilinci, Saygılı Davranma ve Empatiyi Öğretilmesi, Çocuklarımızla Güçlü Bir İletişim Geliştirmemiz gerekliliği konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca; İnternette Karşılaştığınız Her Bilgi Doğru Olmadığı, Antivirüs Programı Kullanmaları, Gizlilik Ayarlarını İhmal Etmemeleri gerektiği, Bilgisayar Oyunlarına Dikkat Etmeleri konularında ve Güvenli İnternet Hizmetleri hakkında, Uygunsuz İçerikleri İhbar Etmeleri hakkında da bilgi verildi.

ÖĞRENCİLERİMİZE; Internetin zamanlarından çalmasına izin vermemeleri, Dışarıda oyun oynamak, sevdikleri sporları yapmak, aileleriyle beraber vakit geçirmek, derslerini yapmak ve kitap okumak için kendilerine zaman ayırmaları uyarısında bulunuldu. Tanımadıkları arkadaşlık tekliflerini red etmeleri, bilgisayar karşısında dik oturulmaları, bilgisayarın aydınlık ortamlarda kullanılması gerektiği vurgulandı. Anne ve babalarına karşı açık, şeffaf ve dürüst olmaları Internette yaptıkları yolculuklarında onları da yanlarına almaktan çekinmemeleri. Internette gezinmek için aileleri ile birlikte oturdukları odayı tercih etmelerini, velilerini yanlarına almadan internet kafelere gitmemeleri, Aileleri ya da öğretmenleriyle birlikte güvenli olduğunu tespit ettikleri internet sitelerini 'sık kullanılanlar' bölümüne eklemeleri ve Internet ortamında sadece tanıdıkları kişilerle sohbet etmeleri, iletişim kurmaları, Tanımadıkları kişilerin internetten yaptığı arkadaşlık tekliflerini red etmeleri,  Internette tanıştıkları yabancılarla ailenizin bilgisi olmadan yüz yüze görüşmemeleri, Kimlik numarası, adres, telefon numarası, okul adı, anne ve baba iş adresleri ve iş yeri telefon numaraları gibi kişisel bilgileri yabancılarla paylaşmamaları, Internet üzerinden kendi resimlerini, aile resimlerini, video görüntülerini yabancılara göndermemeleri, Rahatsız eden görüntülerde internet kullanımını bırakmaları, Anne ve babalarından izin almadan ya da onlar yanlarında olmadan internet üzerinden alışveriş yapmamaları, Mecbur kalmadıkça özel ve kişisel bilgilerinizi internet üzerinden göndermemeleri, Kullandıkları Bilgisayarlara mutlaka bir anti-virüs programı kurulması gerektiği. En az haftada bir kez anti-virüs programınızı güncellenmesi ve bilgisayara tam virüs taraması yapılması gerektiği, Güvenli olmayan internet sitelerinden dosya, müzik, oyun veya film indirmemeleri gerektiği, Güvenli olmayan ve bilmedikleri İnternet sitelerine girmemeleri gerektiği Şifreleri kimseyle paylaşmamaları konularında bilgilendirme yapıldı. Ve internette Türkçe'nin nazik ve kibar bir şekilde kullanılması tavsiyesinde de bulunuldu. 

 

24.01.2023 115

24-01-202324-01-202312-01-202112-01-202112-01-2021